Musik
Håkan Hellström

Valborg - Lyrics

Text till låten Valborg av Håkan Hellström

Lyrics till låten ”Valborg” får du här. En förklaring till vad vissa delar i texten betyder finns att läsa lite längre ner. Du kan även titta och lyssna på Håkan Hellströms musikvideo till den populära låten Valborg.

Lyrics - Valborg

Valborg

Håkan Hellström

[Vers 1]
Änglarna har åkt på pisk, gårdarna är grönsvarta
Och i Azalea kan man inte undgå att bli kär
Där går en som svär att allt du gör är gott
Mhm, ja, jag är din, om du vill ha en idiot, lägg din hand i min
Mhm, lägg din hand i min

[Vers 2]
Har ingen plats att kalla hem i detta pissiga vårregn
Ett förortsgäng kapar en spårvagn hem i vårkvällen
Provsmakar livets heroin, mhm, och om du någonsin
vill ha en idiot, lägg din hand i min
Mhm, lägg din hand i min

[Refräng]
Du kanske aldrig når det du vill nå
Men du når mig
Du kanske aldrig får den du vill få
Men du får mig

Musikvideo - Valborg

Betydelse

Vad handlar låten Valborg om:

Betydelse: I första versen när Håkan sjunger ”Änglarna har åkt på pisk, gårdarna är grönsvarta” så syftar han på en fotbollsmatch mellan sitt favoritlag GAIS (som har grönsvarta matchtröjor) och IFK Göteborg. ”Änglarna” är namnet på IFK Göteborgs supporterklubb och Gårdakvarnen dvs ”Gårdarna” är GAIS supporterklubb.

Vidare sjunger Håkan ”och i Azalea kan man inte undgå att bli kär” där han med ”Azalea” syftar på ”Azaleadalen” som ligger i Slottsskogsparken, en 137 hektar stor park i Göteborg. En vårpromenad med någon speciell i den lummiga Azaleadalen kan nog mycket möjligt väcka känslor av det romantiska slaget när man omringas av de många vackra Azaleabuskarna som blommar i all sin prakt.

Håkan Hellströms texter handlar ofta om kärlek, vemod och utanförskap. Exakt vad och vem just låten Valborg handlar om kan bara Håkan svara på, men att det handlar om kärlek är det ingen tvekan om.

Håkans låtar utspelar sig ofta i Göteborgsområdet (inte så konstigt eftersom han är född och uppvuxen där). Även flera av hans musikvideor är inspelade i Göteborg. 

Fakta

Fakta om låten Valborg:

Valborg är en av Håkan Hellströms mest populära låtar. Den finns med på albumet ”Det kommer aldrig va över för mig” (2013). Låten fick stort genomslag, med listframgångar på Digilistan och Svensktoppen. Fansen älskade den såklart, men Valborg blev även mycket väl mottagen av många som inte hörde till den vanliga publiken. En bidragande orsak tros vara att låten fanns med i filmen ”Känn ingen sorg” som började gå på biograferna i mitten av juli 2013 (tre månader efter att Håkans album med låten Valborg släpptes).